Auton korjaus ja huolto itse

  • 21 Oct, 2021

Auton perushuolto onnistuu itse tekemällä.

Auton korjaus ja huolto vaativat tietotaitoa ja osaamista, mutta perushuoltotoimenpiteet voi tehdä kuka tahansa. Mikäli auton huoltoon liittyvät asiat tuntuvat vierailta, kannattaa kääntyä suosiolla autokorjaamon puoleen. On kuitenkin muutamia huoltotoimenpiteitä, joista jokaisen autolla ajavan olisi hyvä olla tietoinen, jotta ajaminen on mutkatonta ja turvallista. Tällaisia toimenpiteitä ovat vararenkaan vaihtaminen, öljyn määrän tarkistaminen ja lisääminen, lasinpesunesteen täyttö ja muutamat muut perushuoltotoimenpiteet. Nämä ovat sellaisia huoltotoimenpiteitä, jotka jokaisen autoilijan tulisi osata tehdä.

Auton korjaus ja huolto - perusjutut haltuun

Tuulilasin likaantuessa tarvitaan lasinpesunestettä sen puhdistamiseen. Lasinpesunestettä kannattaa olla aina pullollinen autossa mukana, koska mikään ei ole ikävämpää kuin likainen tuulilasi. Se paitsi haittaa ajonäkyvyyttä on myös turvallisuusriski.

Myös rengaspaineet on hyvä tarkastaa aina renkaiden vaihdon yhteydessä sekä muulloin, kun sellaiseen tulee tarvetta. Mikäli auto varoittaa rengaspaineista, kannattaa kurvata lähimmälle huoltoasemalle, missä rengaspaineiden tarkastus onnistuu näppärästi ja tarvittaessa ilmaa voi lisätä renkaaseen.

Muita tärkeitä huoltotoimenpiteitä

Autoilun kannalta erittäin tärkeät suodattimet ovat ilmansuodatin ja raitisilmansuodatin. Ne tulisi huoltaa sekä vaihtaa aina tarpeen vaatiessa. Raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa kerran vuodessa. Ilmansuodattimen kunto puolestaan tulee tarkistaa vähintään vuosittain.

Auton säännölliseen huoltoon kuuluu myös auton puhtaana pitäminen roskasta, liasta, lumesta ja lehdistä sekä muista roskista. Puhdistamiseen ja huoltoon tarvittavat autotarvikkeet kannattaa säilyttää lämpimässä varastossa ja osa tarpeen mukaan myös autossa, jotta tarvittavat välineet ovat käytettävissä silloin, kun niitä tarvitsee.