Mikä on startteri?

  • 11 Aug, 2022

Startteri on hyvä apu.

Startteri on apukäynnistin, joka auttaa käynnistyksen ongelmissa. Se on korvaamaton apuväline ympäri vuoden ja se kannattaakin pitää aina mukana varmuuden vuoksi. Se on kevyt ja pienikokoinen. Sitä voi käyttää erilaisten kulkuvälineiden käynnistämiseen, eli se soveltuu myös vaikka moottoripyörille tai traktoreille. Osa malleista soveltuu jopa myös esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai puhelimen lataukseen. Startterin varauksen tilaa kannattaa muistaa seurata, jotta siinä on aina tarpeeksi virtaa.

Startteri auttaa akun kanssa

Yleisin syy auton hyytymiselle on sen starttiakun tyhjentyminen. Tällöin startteri auttaa käynnistämään auton ja näin ollen auto pystyy lataamaan akkuaan ollessaan käynnissä. Suositeltu aika akun lataamiselle on puoli tuntia, ennen sitä ei autoa tulisi sammuttaa. Startterin hyöty on sen omatoimisuus, sillä sitä käytettäessä ei ole tarvetta toiselle ajoneuvolle käynnistyskaapeleineen.

Yksi automaailmassakin tunnettu ja luotettu merkki on monialainen Bosch joka on perustettu vuonna 1886 Saksassa. Saksa on erittäin tunnettu automaa. Boschilta löytyy starttereiden lisäksi paljon laadukkaita työkaluja ja varaosia sytytystulpista pyyhkijöihin ja isompiin osiin lähes jokaiselle automerkille ja -mallille. Kyseisen merkin osilla on hinta-laatusuhde kunnossa ja osilla on hyvä saatavuus, se tekeekin merkistä luotetun ja suositun.

Startteri ei korjaa vikaa mutta voi pelastaa tilanteen

Vaikka startteri voi parhaimmillaan pelastaa autoilijan tiukasta paikasta, ei se kuitenkaan korjaa mahdollista vikaa. Akun hyytyminen johtuu aina jostain ja sen syy tulisi selvittää. Taustalla ei välttämättä ole mitään vakavaa tai isompaa syytä, mutta jos auto hyytyy usein, kertoo se viasta, joka olisi hyvä selvittää ja korjata.