Viimeisimmät artikkelit

Auton korjauspelti ja sen käyttötarkoitukset
  • 26 Nov, 2022

Varsinkin vanhempien autojen omistajat ovat huomanneet sen, kuinka tärkeä auton korjauspelti on käytössä. Korimateriaalit ovat kehittyneet vuosien mittaan hyvin paljon ja ne suojaavat kuljettajaa ja matkustajia entistä paremmin, onpa kyseessä iskut tai sääolot. Korin osilla on myös paljon vaikutusta siihen, millaiset ajo-ominaisuudet autossa on. Ei myöskään voi vähätellä auton ulkonäköä, sillä korjauspelti tuo autosta sen parhaimmat puolet esiin tavalla tai toisella. Mihin tarkoitukseen peltiä voi käyttää? Vikoja tunnistamaanJos tuntuu siltä, että auto tarvitsee jonkin verran tuunausta, on suhteellisen helppo ulkopuolelta huomata ne kohdat, johon peltiä tarvitaan.

Onnistuuko auton öljynvaihto itse tehtynä
  • 15 Sep, 2022

Suomessa autot ovat pitkän kauden kylmän sään armoilla ja joutuvat usein myös koetukselle paljossa kaupunkiajossa, joten öljy on syytä vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Se on kuitenkin aina vaihdettava viimeistään silloin, kun autonvalmistajan ilmoittama ajokilometrimäärä tukee täyteen. Öljyn voi käydä vaihdattamassa ammattilaisilla, mutta taloudestaan tarkemmat hoitavat sen itse. Tämäkin onnistuu, eikä auton öljynvaihto itse ole vähintään jotain autoista tietäville edes kovin suuri työ. Auton öljynvaihto itse onnistuu näillä ohjeillaEnnen öljynvaihtoa on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

Mikä on startteri?
  • 11 Aug, 2022

Startteri on apukäynnistin, joka auttaa käynnistyksen ongelmissa. Se on korvaamaton apuväline ympäri vuoden ja se kannattaakin pitää aina mukana varmuuden vuoksi. Se on kevyt ja pienikokoinen. Sitä voi käyttää erilaisten kulkuvälineiden käynnistämiseen, eli se soveltuu myös vaikka moottoripyörille tai traktoreille. Osa malleista soveltuu jopa myös esimerkiksi kannettavan tietokoneen tai puhelimen lataukseen. Startterin varauksen tilaa kannattaa muistaa seurata, jotta siinä on aina tarpeeksi virtaa. Startteri auttaa akun kanssaYleisin syy auton hyytymiselle on sen starttiakun tyhjentyminen.

Halvat autot netistä
  • 17 Jul, 2022

Kun käyttöauto on tarpeellinen mutta budjetti on pieni, kannattaa tarkistaa halvat autot netistä. Myyjän laittamat kuvat ja tiedot autosta kannattaa tutkia tarkoin, tietojen totuudenmukaisuuden voi tarkistaa erilaisista maksullisista palveluista auton rekisterikilven perusteella. Erilaiset nettisivut ja sosiaalisen median alustat tarjoavat paikkoja autoille, niin myynnin kuin oston puolesta. Netissä autojen selailu on vaivattomampaa kuin itse liikkeeseen meneminen ja autoja löytää myös pienemmällä budjetilla. Halvat autot netistä ei aina ole priimaaAutojen halvoille hinnoille on lähes aina syynsä.

Auton polttimoiden vaihto
  • 27 Jan, 2022

Yllättääkö, jos kerron, että auton polttimoiden vaihto on jokseenkin hankalaa? Kyselytutkimus paljastaa karun totuuden, että suomalaiset eivät mielellään itse vaihda polttimoita. Suomalaisista autoilijoista vain noin 47 prosenttia osaa vaihtaa polttimon. Lisäksi on huomattavaa, että uusien autojen ostajista sen osaa tehdä vain 36 prosenttia ja vastaavasti käytettyjen autojen omistajista sentään 56 prosenttia. Mitä tämä kertoo autoilijoista tai autoista? Se kertoo, että uudemmissa autoista monet ovat sellaisia, että polttimo on hankala vaihdettava.

Miten katsastustarkastus tehdään oikeaoppisesti
  • 25 Oct, 2021

Auton katsastustarkastus on fiksu teettää ennen varsinaista katsastusta. Näin on etenkin silloin, jos alla on hieman vanhempi kulkuneuvo. Autosta löytyy nimittäin paljon kuluvia osia, joiden vuoksi katsastuksesta saattaa saada kielteisen päätöksen. Kielteinen katsastuspäätös on kuitenkin suhteellisen helppo välttää, jos tekee itse tai teettää tarkastuksen etukäteen ja vaihtaa autoon muutaman uuden osan. Tässä artikkelissa neuvomme sinulle, mitä autossa kannattaa tarkistaa tai vaihtaa ennen katsastukseen menoa, jotta saisit hyväksytyn päätöksen ja välttyisit lisäkuluilta.

Auton korjaus ja huolto itse
  • 21 Oct, 2021

Auton korjaus ja huolto vaativat tietotaitoa ja osaamista, mutta perushuoltotoimenpiteet voi tehdä kuka tahansa. Mikäli auton huoltoon liittyvät asiat tuntuvat vierailta, kannattaa kääntyä suosiolla autokorjaamon puoleen. On kuitenkin muutamia huoltotoimenpiteitä, joista jokaisen autolla ajavan olisi hyvä olla tietoinen, jotta ajaminen on mutkatonta ja turvallista. Tällaisia toimenpiteitä ovat vararenkaan vaihtaminen, öljyn määrän tarkistaminen ja lisääminen, lasinpesunesteen täyttö ja muutamat muut perushuoltotoimenpiteet. Nämä ovat sellaisia huoltotoimenpiteitä, jotka jokaisen autoilijan tulisi osata tehdä.

Pyörätelineet
  • 21 Oct, 2021

Osta pyöräteline netistäHaluaisitko kuljettaa pyöräsi helposti, nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen? Siinä tapauksessa sinun kannattaa ehdottomasti hankkia autoosi sopivat pyörätelineet. Sivustoltamme löydät monenlaiset pyörätelineet autoon kuin autoon. Saatat haluta kiinnittää pyörätelineen suoraan vetokoukkuun, auton katolle tai asuntoauton perään. Kaikki onnistuu, sillä olemme huomioineet kaikenlaiset tarpeet telineiden valikoimassamme. Löydät sivuiltamme useamman eri verkkokaupan tuotteita listattuna ja me teemme yhteistyötä vain Suomen parhaiden jälleenmyyjien kanssa. Näin sinä voit keskittyä rauhassa tuotteiden valitsemiseen ja etsimiseen, ja hintojen vertailu onnistuu kätevästi eri myyjien välillä.

Auton istuinsuojat
  • 11 Aug, 2021

Tilaa auton istuinsuojat netistäHaluaisitko muokata autosi sisätiloista persoonallisemmat? Vai haluatko suojata auton istuimia lialta ja pölyltä? Vastaus tähän on hankkia auton istuinsuojat autoosi, sillä niiden avulla saat sekä suojattua auton istuimia että muutettua auton sisätilojen ilmettä haluamaasi suuntaan. Voi olla hyvä idea myös hankkia istuinsuoja autoon, jos haluat kuljettaa jotakin, joka saattaisi muutoin liata autosi penkit. On nimittäin huomattavasti helpompaa irrottaa istuinpäällinen ja pestä se, kuin alkaa pesemään auton istuimia. Sivustoltamme löydät kaikenlaiset istuinsuojat edulliseen hintaan ja useimpiin automalleihin.